Tandheelkunde

Een goed gebit is een kostbaar bezit. Het is primair de zorg en verantwoordelijkheid van de tandarts om er voor te zorgen dat u klachtenvrij met uw gebit door het leven gaat. Om dit te kunnen waarborgen dienen alle faciliteiten voor de juiste diagnostiek en behandelmogelijkheden aanwezig te zijn. Dit is onze verantwoordelijkheid. Maar om die zorg te kunnen waarmaken zijn wij afhankelijk van de motivatie van de patiënt. In combinatie met een optimale mondhygiëne is ons nadrukkelijk advies om tweemaal per jaar voor de halfjaarlijkse controle op bezoek te komen en minimaal eenmaal per jaar.

De stelling: “Ik voel (nog) niets, dus er zal wel niks aan de hand zijn” gaat voor ons gebit niet op. Tandbederf processen kunnen ongemerkt hun gang gaan en dan is voorkomen beter dan genezen. Patiënten die onze tandheelkundig centrum alleen bij klachten willen bezoeken verzoeken wij correct, maar toch vriendelijk om uit te wijken naar een andere praktijk die dit wel accepteert. Indien u optimale waarde hecht aan uw gebit en aan dat van uw kinderen staat voor u vijf dagen per week ons volledige team met expertise op verschillende deelgebieden tot uw beschikking om dit te ondersteunen. Een gebit zonder zorgen, wie wil dat nu niet?

Behandelingen

Er zijn dusdanig veel tandheelkundige behandelingen mogelijk dat het teveel wordt om deze allemaal hier te benoemen en te beschrijven. Zelfs voor één soort probleem zijn er meerdere mogelijkheden aanwezig. Laat u informeren welke oplossing het beste bij u past. Hieronder een greep uit de diversiteit.

Kroon- en brugwerk

Kroon- en brugwerk

Wat is een kroon?Een kroon is een kapje van metaal en/ of porselein dat precies past over een afgeslepen tand of kies. Waarom wordt een kroon gemaakt? door tandbederf kan een groot deel van de tand of kies verloren zijn gegaan, er is dan te weinig houvast voor een vulling. het uiterlijk kan een reden zijn,

Lees meer
Wortelkanaalbehandeling

Wortelkanaalbehandeling

Tanden en kiezen bestaan uit een kroon en één of meer wortels. De kroon is het deel dat je ziet. De wortels zie je niet. Die zitten onder uw tandvlees in de kaak verankerd. In iedere wortel loopt een kanaal, het wortelkanaal. Hierin zitten zenuwvezels en kleine bloedvaten. Dit levend weefsel wordt ook wel pulpa

Lees meer
Implantaten

Implantaten

Wanneer er een tand of kies ontbreekt in uw gebit kunnen we dit opvullen met implantaten. Een implantaat kunt u het beste vergelijken met een kunstwortel. Een implantaat vervangt een afwezige tandwortel en wordt als een schroef in de kaak gebracht. Daarna wordt er een kroon, brug of kunstgebit op de implantaten geplaatst.

Lees meer
Parodontologie

Parodontologie

Heeft u last van uw tandvlees? Een lichte ontsteking kan ernstig worden wanneer er niets aan gedaan wordt. Bacteriën in de mond maken voortdurend tandplaque aan. Beginnende tandplaque is niet zo gevaarlijk, maar als het laagje dikker en ouder wordt, krijgen schadelijke bacteriën het overwicht en kunnen een tandvleesontsteking veroorzaken. Blijf er niet mee rondlopen maar maak een afspraak met ons.

Lees meer
Tanden bleken

Tanden bleken

Wij begrijpen dat een gezond en functioneel gebit zeer belangrijk is en een groot deel van onze site is bedoeld om je daarmee te helpen. En met mooie tanden en kiezen zal jij je gebit nog beter waarderen en het helpt je te motiveren om het gebit gezond te houden wat weer van groot belang

Lees meer
Cosmetische behandeling

Cosmetische behandeling

Diverse cosmetische problemen van het gebit kunnen onder andere met een facing worden opgelost: een verkleurde tand kan worden verfraaid, kleine spleetjes tussen tanden kunnen worden weggewerkt, hoekjes die van tanden afgebroken zijn en scheve tanden kunnen ermee worden gemaskeerd.

Lees meer

Tandenknarsen

Tandenknarsen of bruxisme komt doordat u ‘s nachts onbewust uw kauwspieren te veel aanspant en met geweld uw tanden en kiezen over elkaar schuift. Tandenknarsen kan leiden tot slijtage van uw gebit. Een bitje tegen tandenknarsen heet officieel een splint, dit is een plaatje van ongeveer 2-3 mm dik en is gemaakt van doorzichtig kunsthars. De splint beschermt je

Lees meer

Aanmelden of bellen voor een afspraak

Een afspraak maken bij THC en Orthodontiepraktijk Stad van de Zon gaat snel en eenvoudig. Heeft u een vraag, bel ons gerust.