WEGWERKZAAMHEDEN:

WOENSDAG 20 SEPTEMBER zijn er wegwerkzaamheden aan de Dorpsstraat. De weg is die dag voor alle verkeer afgesloten tussen de Dokter Lohmanstraat en de Burgemeester de Boerlaan. Er is een omleiding aanwezig naar de achterzijde van onze praktijk waar hopelijk ook wat parkeergelegenheid is in de woonwijk. Wij verzoeken u rekening te houden met enige vertraging om zo toch op tijd op uw afspraak te zijn.

Retentiebeugel

Tanden en kiezen kunnen na het dragen van een beugel gaan bewegen. Dit komt onder andere door het kauwen en door de druk van wangen en lippen op het gebit. Dankzij een retentiebeugel gaan jouw tanden en kiezen niet terug naar de positie van vóór de behandeling.

Retentiebeugels in soorten en maten
Retentiebeugels zijn er in verschillende soorten en maten. Zo zijn er bijvoorbeeld uitneembare en vaste retentiebeugels. Een vaste retentiebeugel noemen we een spalkje of retentiedraad. Deze draad plaatsen we achter de voortanden van hoektand tot hoektand en bevestigen we met speciale lijm. Daardoor groeien jouw tanden en kiezen vast in de nieuwe stand.

Bij een uitneembare retentiebeugel is het doel om de draagtijd af te bouwen. De orthodontist bepaalt daarom hoe lang je de beugel gaat dragen. Soms is dat dag en nacht, soms alleen ’s nachts.

Regelmatige controle
Tijdens de periode waarin je een retentiebeugel draagt (de retentieperiode) controleert jouw orthodontist regelmatig de stand van het gebit. Want regelmatige controle én het zorgvuldig dragen van de beugel zorgen voor een blijvend eindresultaat.

Meer informatie of vragen? Neem contact met ons op.

retentiebeugel-heerhugowaard