WEGWERKZAAMHEDEN:

WOENSDAG 20 SEPTEMBER zijn er wegwerkzaamheden aan de Dorpsstraat. De weg is die dag voor alle verkeer afgesloten tussen de Dokter Lohmanstraat en de Burgemeester de Boerlaan. Er is een omleiding aanwezig naar de achterzijde van onze praktijk waar hopelijk ook wat parkeergelegenheid is in de woonwijk. Wij verzoeken u rekening te houden met enige vertraging om zo toch op tijd op uw afspraak te zijn.

Retentie beugel

Retentiebeugel: tanden en kiezen blijvend op de juiste plek
Jouw tanden en kiezen staan na het dragen van een beugel in de juiste stand en op de goede plek; een retentiebeugel zorgt ervoor dat ze daar ook blijven. Een dergelijke beugel wordt geplaatst aan het einde van de orthodontische behandeling.

Retentiebeugel voor een blijvend resultaat
Tanden en kiezen kunnen na het dragen van een beugel door kauwen en door de druk die wangen en lippen op het gebit uitoefenen, gaan bewegen. Een retentiebeugel zorgt ervoor dat jouw tanden en kiezen niet weer terug gaan naar de positie van vóór de behandeling.

Retentiebeugels in soorten en maten
Retentiebeugels zijn er in verschillende soorten en maten. Zowel uitneembaar als vast. Jouw behandelaar zal bij een uitneembare beugel bepalen wanneer en hoe lang je hem moet dragen. Soms is dat dag en nacht, soms alleen ’s nachts. Geleidelijk zal je de retentiebeugel steeds minder dragen.

Tijdens de periode waarin je een retentiebeugel draagt – de retentieperiode- controleert jouw behandelaar regelmatig de stand van het gebit. Zorgvuldig dragen van een retentiebeugel in combinatie met een regelmatige controle zorgen voor een goede stabiliteit van het eindresultaat.